sábado, 21 de marzo de 2009

ESPARREGUERA-REFUGI MAS DEL TRONC-ESPARREGUERA


Etapa ciclista BTT d'uns 80km que sortint d'horeta es pot fer en un matí ja que es força ràpida. D'Esparreguera a Collbató pel camí veïnal i cap al Bruc per la Vinya Nova (es pot estalviar temps si anem directes al Bruc pel Bruc Residencial) Si no, ruta habitual per camins per Can Jorba direcció can Maçana, sortint a la carretera en el tram de pujada de l'Hotel a Can Maçana. Agafem la carretera vella direcció coll del Bruc. Ens desviem a la dreta per la primera entrada de Montserrat Park i pugem (és dur) tot fins al dipòsit, quasi arribant a St. Pau de la Guàrdia. Seguint tot recte neix una pista gran, carretera de terra, que en 5km de baixada ens deixa a l'antiga ctra. de Manresa a Igualada, aprop de Maials. Anem a l'esquerra i de seguida trobem la ctra. que puja a Castellfollit del Boix. Fem uns 3km de pujada i 1km abans d'arribar a Castellfollit es pren una pista ampla a l'esquerra (just quan s'ha acabat la pujada i comencem a baixar). Ja es veuen els molins del parc eòlic, el nostre objectiu. Primer es baixa i després es va pujant suaument, però ja estem molt alts respecte la conca d'Òdena i les vistes són magnífiques.
Arribats al parc eòlic sota una antena molt gran, amb mirador i cartells indicatius. Ja ens marca la pista de baixada cap al refugi, que s'arriba en 2km.
El refugi l'acaba d'agafar en Guillem i l'està adequant, però s'oferirà per fer-te un esmorzar amb cafè inclòs, val la pena. També t'explicarà com ho pots fer per no tornar pel mateix camí.

No hay comentarios: