martes, 19 de agosto de 2008

PEDALS DE FOC (III)

PEDALS DE FOC

TERCERA ETAPA; 17/08/2008

SON DEL PI - VIELHA (BOCA NORD)

74KM; TOTAL 237KM.

7.00H Bon dia. (Avui anem més d'hora)
7.30H Esmorzar amb aquell ambient ciclista
8.00H En marxa! Els companys de taula ja han anat tirant, van per feina!
8.30H Camí del Calvari. Tot i aquest nom, és un agradable sender, primer entre pastures i dsprés per un fantàstic bosc. Només al final s'ha de fer una rampa a peu.
9.00H Pista del bosc de la Mata de València, famós per ser l'avetosa més importanat de la Península Ibèrica (ahí es ná). La pista puja prou suau per poder gaudir del païsatge. Trobo César i Mamen que han parat a fotografia un cèrvol que els ha sortit al pas. Poc més endavant també podrem veure tota una família!
9.30H Es deixa la pista i s'agafa un corriol per dins del bosc de Gerdar. Un dels trams més sorprenents, el bosc de fades i gnoms que tots tenim al cap fet realitat. En entrar et quedes en silenci, bocabadat i mirant cap a dalt...preciós!













10.00H Sortint del bosc i punt de control del Gerdar, es baixa un tram del port de la Bonaigua i es gira cap a Sorpe (bonic i en ressaca de festa major). Per un sender amb trams a peu vas a sortir a Borén i aquí ja s'agafa la Noguera Pallaresa fins el seu neixement.
11.00H Riu amunt per carretera es passa Isil i Alòs d'Isil, on podem veure bells exemples d'arquitectura romànica. Ara bé, a Alòs no hi ha bar i no vaig poder re-esmorzar!
11.30H Més amunt s'acaba l'asfalt i la pista es torna en el lloc perfecte per iniciar-se a la BTT. Pujada suau, bon pis, al costat del riu, ara prat, ara bosc...idílic!
12.30H I gairebé sense adonar-nos ham pujat a 1600m on es troba el santuari de Montgarri! El lloc és molt maco tot i que un diumenge d'agost es troba una mica massificat. Donat això i que tots tres portem menjar a sobre, decidim fer la parada ja al Pla de Beret, per després haver de baixar, només.


13.00H Aquests 2 ó 3km finals pugen una mica més...però tot arriba. Al Pla de Beret fem el mos i un cafè amb llet, que fa fresca. Val a dir que en tota la Pedals els ciclistes que havia trobat no portaven un ritme que em resultés còmode. Amb aquesta parella, en canvi, tota la pujada havia anat de conya, ningú anava forçat, no ens havíem d'esperar, ni anava retingut...no és habitual trobar gent amb el teu ritme, però és una sort!
13.30H Jo no sóc gaire amant de baixar per trialeres, però la baixada de Pla de Beret a Vielha és un dels recorreguts que més bé m'ho he passat a sobre de la bici! Espectacular no és prou...trams de baixada ràpida, trams de corriols en galeria amb esses tan tancades que tens feina per girar, balcons penjats...i tot amb una vegetació exhuberant o amb vistes a l'Aneto, Vall de Ruda, Montardo... Es veu que molts, amb les ganes d'arribar, baixen per carretera però aquest tram, que a més recorre molts poblets de la vall, és dels més macos de tot el recorregut.
14.15H A Betrén, poc abans de Vielha, la parella se'n va a buscar una pista que puja a la boca nord del túnel sense haver de baixar a Vielha. Jo he de passar per l'oficina de Pedals, així que ens acomiadem.
14.40H Arribo a Vielha, després de passar un corriol penjat i veure un altre cervolet! L'oficina està tancada fins a les 16.30h! Em penso si pujar al túnel a buscar el cotxe...però veig un menú per 9 euros (en diumenge) i fa bona pinta i em quedo a dinar.
15.30H Queda una hora i com que no trobo un bon lloc per fer la migdiada i sembla que més tard vulgui ploure m'encamino amb la panxa plena per la pista que puja força recta cap al túnel. Intento no revolucionar-me que estic en plena digestió. Són uns 6km per pujar uns 400m, aquest port, les meves postres a la Pedals.
16.20H Arribo al cotxe! He acabat la Pedals de Foc!!!
16.40H Canviadet de roba i rentada la cara torno (en cotxe) a Vielha per posar l'últim segell i em fan entrega del maillot "exclusiu" de Pedals de Foc. Crec que diuen això perquè no es ven, només s'entrega als que completen la ruta.

Només diré com a conclusió final és que si t'agrada la bici i la muntanya (com el meu cas) és una ruta IMPRESCINDIBLE.






No hay comentarios: